Liepāja Lietuvā prezentē gastronomisko un kultūras tūrismu
liepajniekiem.lv
Lietuvā, Latvijas dienu laikā, aizvadīta gastronomiskā performance ”Latvian Senses”, prezentējot Lietuvas medijiem un viedokļu līderiem Latvijas kultūru un virtuvi – ļaujot to ne vien nogaršot, bet izbaudīt teatrālā priekšnesumā.
Pasākuma mērķis bija prezentēt Liepājas tūrisma un kultūras piedāvājumu un iepazīstināt ar Rīgas-Gaujas reģiona iegūto titulu: Eiropas gastronomijas reģions 2017.
Uz pasākumu tika aicināti aptuveni 40 viesi – Lietuvas Enerģētikas ministrs Žygimantas Vaičūnas, Lietuvas vadošie žurnālisti, blogeri, viedokļu līderi, kā arī tūrisma nozares pārstāvji. Latviju šajā pasākumā pārstāvēja Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Latvijas vēstnieks Lietuvā Einars Semanis, LIAA Tūrisma departamenta direktors Andris Ozols, Liepājas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne, Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Inta Šoriņa, koncertzāles ”Lielais dzintars” mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča un koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.
”Šī bija unikāla iespēja prezentēt Liepājas kultūras un tūrisma piedāvājumu līdz šim neierastā veidā. Pēc pasākuma saņemtās atsauksmes liecina, ka šāds prezentācijas veids un formāts ir bijis ļoti veiksmīgs. Lietuva ir mūsu pilsētas primārais mērķa tirgus, tādēļ šogad īpaši jaudīgi un pamanāmi strādāsim ar lietuviešiem un darīsim to vēl aktīvāk – meklēsim aizvien neierastākus un pārsteidzošākus mārketinga instrumentus,” atzina Liepājas informācijas tūrisma biroja vadītāja Inta Šoriņa un sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.
Vakara gaitā tika uzsvērta Latvijas skaistā daba, tās veltes un kultūras piedāvājums. Ierodoties viesus sagaidīja performatore, kas ar dejas palīdzību visus sadalīja divās grupās. Tam sekoja izsmalcināts priekšnesums, viesus pārmaiņus vedot uz unikālu gastronomisko piedzīvojumu īpaši noformētās telpās: Gaujas jeb ūdens telpa, kur īpašu priekšnesumu pavadībā tika pasniegta zupa, nēģi un ēdamais dzintars. Meža telpā kā Latvijas bagātība tika prezentētas bērzu sulas, bebra gaļa, un pļavas telpa, kur viesi baudīja desertu bišu dūkoņas pavadībā. Noslēgumā visi viesi tika aicināti uz neformālām sarunām Liepājas atmosfērā – jūras šalkoņas, kaiju un vēja skaņās.
Latvijas gastronomijas pasākumu rīkoja Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs, Siguldas novada dome, Cēsu pilsētas dome un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu un Liepājas pilsētas pašvaldību. Konceptu izstrādāja ”Skudras metropole”, par ēdienu gādāja ”Restorāns 3”.