Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivāla “Vēsture bez robežām” kolekcijas muzejā aplūko vidēji pussimts apmeklētāju dienā

Festivāla “Vēsture bez robežām” kolekcijas muzejā aplūko vidēji pussimts apmeklētāju dienā
Foto: Aigars Prūsis
14.05.2013 13:01

LETA

Eiropas privātkolekciju festivāla “Vēsture bez robežām” kolekcijas Liepājas muzejā ierodas apskatīt vidēji 50 apmeklētāju dienā, “Rietumu Radio” informēja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, pieļaujot, ka līdz ar aktīvās tūrisma sezonas sākumu apmeklētāju skaits pieaugs.

“Klusībā cerēju, ka interese par festivālu būs lielāka,” atzina muzeja direktore, daļēji to skaidrojot ar faktu, ka jau kopš 2006.gada Liepājas muzeja apmeklējums ir bez maksas un daļa liepājnieku pieraduši pie šādas kārtības. Taču, lai aplūkotu kolekcijas, ir jāpērk biļete.

Vienlaikus direktore pauda cerību, ka līdz ar aktīvās tūrisma sezonas sākumu apmeklētāju skaits palielināsies, jo muzejs veicot mārketinga aktivitātes, lai festivālu popularizētu Lietuvā, kuru festivālā pārstāv divi kolekcionāri. Drīzumā Liepājas kaimiņpilsētā Palangā plānots izvietot festivāla reklāmas plakātu un Lietuvas tūrisma uzņēmumiem nosūtīt informāciju par festivālu lietuviešu un krievu valodā.

Kā informēja Kārkla, vēlmi apmeklēt festivālu izteikuši ap 200 Liepājas ostas uzņēmuma “Liepaja Bulk Terminal” darbinieki, kuriem uzņēmums iegādāsies festivāla apmeklējuma biļetes.

Iespēja bez maksas aplūkot kolekcijas būs arī sestdien, 18.maijā, Muzeju nakts laikā no plkst.19 līdz plkst.24. Kā informēja Kārkla, muzeju nakts laikā apmeklētāju skaits katrā muzeja zālē, kur izvietotas kolekcijas, būs limitēts – vienlaicīgi tajās varēs atrasties 15 līdz 20 apmeklētāju, tāpēc esot iespējama rindu veidošanās. Šāda no citiem gadiem atšķirīga kārtība ieviesta, lai nodrošinātu kolekciju drošību.

Kā ziņots, Eiropas privātkolekciju festivālu “Vēsture bez robežām” atklāja 3.maijā. Festivāls apmeklētājiem piedāvās iepazīt desmit privātkolekcijas no sešām valstīm – Dānijas, Francijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Vācijas -, kopā aptverot ap 3000 eksponātu.

Festivāls “Vēsture bez robežām”, kas šogad Liepājā norisinās pirmoreiz, varētu kļūt par ikgadēju pasākumu, pulcējot arvien vairāk kolekcionāru no Eiropas un visas pasaules, iepazīstinot ar festivālu, žurnālistiem sacīja Liepājasdomes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde (Liepājas partija). Kā pauda Golde, festivāla mērķis ir parādīt, kā dažādi vēstures notikumi un personības Eiropā un Krievijā ietekmējuši Latvijas vēstures procesus.

Festivāla laikā Liepājas muzejā būs skatāmas kolekcijas “Napoleons un Eiropa”, “Liepāja un Romanovi”, “Caru un karaļu namu dzērienu tradīcijas”, “Padomju laika māksla”, “Sievietes pasaule 19.gs.beigās un 20.gs.sākumā”, “Vācija. 20.gadsimts”, “Austrumu paklāji”.

Kā žurnālistiem pastāstīja kolekcijas “Caru un karaļu namu dzērienu tradīcijas” veidotāji – festivāla idejas autors, Krievijas kolekcionāru savienības priekšsēdētājs Aleksandrs Ņikišins un Lietuvas kolekcionārs Edmonds Kelmicks -, šeit varēs iepazīt gan degvīna, gan konjaka vēsturi. Izstādē būs skatāmas dažādas neparastas formas degvīna pudeles no Ņikišina kolekcijas, bet Kelmickis piedāvās aplūkot daļu no savas konjaka pudeļu kolekcijas, kas pārsniedz vairāk nekā 600 eksponātu, kā arī plakātus, etiķetes, atklātnes un grāmatas.

Latviju festivālā pārstāvēs divi kolekcionāri – liepājnieks Andris Skābe ar kolekciju “PSRS uniformas un amunīcija” un Saeimas deputāts un kolekcionārs Gunārs Rusiņš ar kolekciju “Latvijas armijas vēsture formās un regālijās 1918.-1940”.

Eiropas privātkolekciju festivāls “Vēsture bez robežām” Liepājas muzejā būs skatāms līdz 28.jūlijam.

Kā ziņots, privātkolekciju festivāla “Vēsture bez robežām” rīkošana Liepājas pašvaldībai izmaksā 28 000 latu, un festivāla norises laikā Liepājas muzejā realizēs papildu drošības pasākumus.

Festivāla idejas autors Ņikišins ir veidojis piecus privātos muzejus un organizējis 200 izstādes dažādās pasaules valstīs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz