Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Top pirmais starptautiskais bērnu baleta un deju festivāls

Top pirmais starptautiskais bērnu baleta un deju festivāls
23.09.2012 07:00

Liepājas Baleta un deju studijas vadītāja Ingrīda Lūre jau sen loloja sapni noorganizēt starptautisku bērnu baleta un deju festivālu, kas mūsu pilsētā varētu kļūt par skaistu tradīciju. Pateicoties atbalstītājiem, šogad šī iecere kļūs par īstenību, un 20. oktobrī Liepājas teātrī pulcēsies un ar saviem priekšnesumiem skatītājus priecēs apmēram 200 dejotāju – gan augstas raudzes profesionāļi, gan tie, kas deju soli apgūst tikai dažus gadus.

Liepājas Baleta un deju studijai šī jau būs desmitā sezona,. Līdz ar to 1. starptautiskais bērnu baleta un deju festivāls, veltīts baletmeistara Leona Brunava piemiņai, būs skaista dāvana jubilejā pašiem studijas dalībniekiem, vadītājai un pārējiem liepājniekiem. I. Lūre stāsta, ka ir ļoti daudz darba, lai noorganizētu šādu festivālu, jo īpaši tāpēc, ka viņa to vēlas radīt ļoti, ļoti skaistu, lai pašai būtu prieks un tā apmeklētājiem arī. Bet viņai ir arī labi palīgi, piemēram, Liepājas Kino muzeja vadītāja Kristīne Jākabsone, kas uzrakstīja projektu, pateicoties kuram, iegūts finansējums no Liepājas Kultūras pārvaldes un Kurzemes Kultūrkapitāla fonda, lai vispār varētu tapt šāds vērienīgs sarīkojums. “Pateicoties šim festivālam, esmu iestājusies Latvijas Profesionālā baleta asociācijā, un arī viņi man palīdz,” piebilst galvenā rīkotāja.

“Esmu ievērojusi, ka bērniem šeit trūkst iedvesmas baleta jomā,” vienu no iemesliem, kāpēc ir svarīgi organizēt šādu festivālu Liepājā, min I. Lūre. Viņa precizē, ka Rīgas bērni jebkurā laikā var aiziet uz Latvijas Nacionālo operu un paskatīties un iedvesmoties no profesionāliem baletdejotājiem. Savukārt mazajiem liepājniekiem ir jāgaida, kad pie mums būs LNO viesizrādes, kas notiek labi ja reizi gadā.

Egona Zīverta foto

Liepājas Baleta un deju studijas vadītāja Ingrīda Lūre ar savām audzēknēm cītīgi gatavojas festivālam.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 22. septembra numurā.


#kvards-20120922-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz