Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Reinis Garkalns: Vislabāk sportot cauru gadu

Reinis Garkalns: Vislabāk sportot cauru gadu
Foto: No privātā arhīva
30.03.2016 14:32

Reinis Garkalns, sporta kluba "CF Liepāja" dibinātājs

Ja nu ir sanācis kādu brīdi izlaist fiziskās nodarbes, tad tagad noteikti ir pēdējais laiks, lai līdz pludmales sezonai atbrīvotos no dažiem liekajiem kilogramiem. Ideālais variants būtu īpašas pauzes gada laikā neņemt un nodarboties ar sportiskām aktivitātēm cauru gadu. Iespēju tagad ir ļoti daudz, un katrs var izvēlēties sev tīkamāko nodarbi kā vasarā, tā ziemā. Pirms aktīvu sporta treniņu uzsākšanas noteikti vajadzētu konsultēties ar zinošu treneri, kurš ieteiks vēlamo slodzi un vingrinājumu apjomu, lai panāktu lielisku rezultātu un nenodarītu sev pāri.

Nevar noliegt, ka labs un kvalitatīvs uzturs iet roku rokā ar sabalansētiem un efektīviem treniņiem. Kvalitatīvs uzturs spēj sekmēt progresu treniņos, kas noved pie vēlamā mērķa. Galvenās lietas, kas būtu jāievēro – noteikti nevajadzētu ikdienā aizrauties ar saldinātajiem dzērieniem, trekniem ēdieniem un visu iecienītajām kūciņām un bulciņām. Dažreiz panašķoties var un pat vajag, bet tikai DAŽREIZ. Vairāk jāpievērš uzmanība svaigu pārtikas produktu lietošanā, it īpaši tas attiecas uz augļiem un dārzeņiem. Pie uztura un aktīvām sporta gaitām vēl jāpievieno kvalitatīvs un dziļš miegs. Vismaz sešas, izcilā gadījumā astoņas stundas. Tas sekmēs vēl straujāku progresu un ļaus ķermenim atpūsties un atjaunoties pēc aktīviem treniņiem.

Nenoliedzami liekie kilogrami uztrauc kā sievietes, tā vīriešus. Sievietes noteikti pievērš lielāku uzmanību savam izskatam un satraukums par kādu uzkrāto kilogramiņu ziemas laikā ir lielāks, nekā vīriešiem. “Džekiem” satraukums par kādu lieku kilogramu ir gan mazliet mazāks. Šeit gan varu izteikties arī kritiski, jo daļa vīriešu, kuri ir ar tā saucamajiem alus vēderiņiem vēlas, lai sievietes būtu kā supermodeles, bet paši nav gatavi sākt ar sevi un savest savu ķermeni kārtībā. Tas gan ir nožēlojami. Taču situācija uzlabojas, un vīrieši sāk aizvien vairāk domāt par savu veselību ilgtermiņā. Priecē tas, ka pēdējā laikā parādās aizvien vairāk sportot gribētāju, kas liecina, ka kopējā sabiedrības interese par aktīvāku dzīvesveidu ar katru gadu pieaug.

Sports un Liepāja vienmēr ir veicinājis viens otra attīstību. Pēdējos gados Liepājas sporta nozare tiek attīstīta īpaši strauji, sākot jau ar profesionālām sporta komandām, beidzot ar tautas sporta aktivitātēm. Ir izveidots teicamas kvalitātes veloceļa maršruts, pilsētā ir ap divdesmit ielu vingrotāju laukumiem, ziemā pat bija slēpošanas trase pludmales zonā. Ir nodrošināti laukumi futbolam, basketbolam, tenisam, lai arī šie sporta veidi būtu pieejami ikvienam liepājniekam. Tiek rīkotas visdažādākās sporta sacensības lielākajā daļā sporta veidu. Tuvāko gadu laikā tiks uzcelta vieglatlētikas manēža, kas pavērs jaunas iespējas aktīvākajiem liepājniekiem. Šo iemeslu dēļ arī Liepāja ir kļuvusi par šī gada Eiropas sporta galvaspilsētu.

Mana ikdiena sastāv no individuālo un grupu nodarbību vadīšanas sporta klubā “CrossFit Jugla”. Tādēļ ar sportu saskaros katru dienu. Bieži sanāk startēt sacensībās, kas liek regulāri trenēties ikdienā un uzturēt sevi teicamā formā. Tautas sportā treneris noteikti nevar būt ar liekiem kilogramiem uz vēdera. Pasniedzot sporta nodarbības, uzskatu, ka trenerim ir jābūt kā piemēram un ar savām zināšanām jāveicina savu klientu veselības stāvokļa uzlabošanās, kā arī jāveido nodarbības tā, lai cilvēki uz tām gribētu atgriezties ar vislielāko prieku un dotos prom pēc treniņa spēkpilni un priecīgi par paveikto.

Ir teiciens, ka sports ir lētākais un vienkāršākais veids kā rūpēties par savu veselību, it īpaši ilgtermiņā. Motivāciju var rast jebkur, citam tā ir otrā pusīte, citam vēlme atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, kāds caur sportu meklē iespēju socializēties. Jebkurā gadījumā – sports vieno cilvēkus, liek būt laimīgiem, gandarītiem un pašpārliecinātiem. Sportojiet, esiet veseli, laimīgi un dzīvespriecīgi, tad viss iecerētais izdosies.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz