Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ints Grasis: Traģēdijas no abiem galiem. Un pa vidu – prieks

Ints Grasis: Traģēdijas no abiem galiem. Un pa vidu – prieks
Foto: Egons Zīverts
30.06.2020 10:34

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

2020. gada jūnijs bija tāds dīvains un dažāds. Esam saņēmuši gana saulesgaismas un arī pietiekami lietus lāšu; esam izbaudījuši karstumu ieelpojot un aukstumu, iegremdējoties saltajā jūras ūdenī; esam priecājušies par veiksmīgo cīņu ar koronavīrusu un bēdājušies par traģiskiem notikumiem.

Aprīļa sākumā laikraksta slejās spekulēju ar pieņēmumu, ka Līgo vakarā visa Latvija varētu laimīgi iziet ielās, lai kopīgi nosvinētu uzvaru pār Covid-19, jo šajā dienā tiks atcelta ārkārtējā situācija. Vēlējums izpildījās daļēji: ārkārtējā situācija tiešām beigusies, jo spējām cienīgi stāties pretim modernajai infekcijai, taču uzvaru pār ļaunumu gan vēl pāragri svinēt. Lai cik labi arī mums veiktos, robežas ir vaļā un vīruss brauks ciemos no visām pusēm. Bet Jāņi tik un tā bija svinami, un jaukie laikapstākļi, patīkama kompānija bija kā dvēseles veldze pēc nesatikšanās un distancēšanās mēnešiem.

Iestājoties vasarai, Liepājā esam spējuši tikt galā ar jūras vilinājuma viltīgumu, neļaujot sevi iemānīt tumšo viļņu dzīlēs, taču neesam varējuši izvairīties no patiesi šokējošām traģēdijām. Jūnijs atnāca ar ziņu, ka maija pēdējā sestdienā gaišā dienas laikā Karostā “BMW” ietriecās kokā un izdzisa 15 gadus vecas pusaudzes dzīvība. Šoferim nebija vadītāja apliecības, dzērums, bezatbildība… Jūnija pēdējā sestdiena savukārt lika sāpēs saļimt vēlreiz: trīs kilometrus no Liepājas uz Nīcas šosejas gāja bojā mamma un viņas divas meitiņas, kad viņu vieglais auto sadūrās ar smago. Mēneša laikā nāve paņēma jaunu mammu un trīs meitenes, kurām par māmiņām nekad nebūs lemts…

Tādas traģēdijas ar četru nedēļu intervālu nevaru atminēties. Arī trīs bojāgājušie vienā autokatastrofā ir liels retums.

Pēdējo reizi mūspusē tas bija 2017. gada oktobrī: uz Grobiņas–Bārtas–Rucavas autoceļa vienā mirklī dzīvību zaudēja pensionāru pāris un Valsts policijas darbinieks, kas brauca ar otru negadījumā iesaistīto mašīnu. Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs izmeklēšanā par vainīgo atzina policistu.

Taču pēdējos gados tieši vasarā mūspusē notiek vismaz viens traģisks negadījums, kurā dzīvību zaudē vismaz divi cilvēki. Tā, piemēram, pērn augusta sākumā uz Liepājas šosejas Vecpils pagastā sadūrās divi kravas auto, laupot abu vadītāju dzīvību. Pirms diviem gadiem jūlijā 18 gadus veca jauniete un 19 gadus vecs jaunietis gāja bojā pie Vecpils, kad viņu vieglais auto sadūrās ar smago mašīnu. Bet 2017. gada jūlijā notika traģēdija uz dzelzceļa pārbrauktuves Brīvības un Pulvera ielas krustojumā – priekšā vilcienam izbrauca auto un bojā gāja vadītājs, pasažiere un suns…

Vasaras karstumā cilvēku prāti ir bezbēdīgāki un neuzmanīgāki. Mēs tagad ļoti steidzam atgūt vīrusa plosīšanās laikā neiegūto, metamies izbraukumos, skrienam svinēt dzīvi… Apstāsimies, cienījamie lasītāji! Šajā dzīvē mēs neko nevaram nokavēt, jo ceļmalā kaulainā ar izkapti glūn. Novēršanās no ceļa un… Tumsa.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz