Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Helga Beks: Apkures sezonā cieš tie, kam nav parādu

Helga Beks: Apkures sezonā cieš tie, kam nav parādu
12.10.2010 06:38

Atslēgvārdi

Esmu Vērgales ielas nama vecākā. Uzskatu, ka apkurei ir jābūt, bet šajā brīdī, kamēr vēl gaiss dienā sasilst virs +10 grādiem un spīd saule, manuprāt, vēl var paciesties. Protams, pieļauju izņēmuma gadījumus – ģimenēm, kurās ir mazi bērni, lai nesaslimtu, tomēr apkures sezonas sākumu vajadzētu noteikt ātrāk un to jau vajadzētu darīt pavisam drīz.

Pērn mūsu mājā apkuri pieslēdza ļoti vēlu – tās bija novembra beigas, varbūt pat decembra sākums. Bijām vieni no pēdējiem, kam vispār pilsētā pieslēdza apkuri. Iemesls – mūsu mājā ir ļoti daudz parādnieku, kuri pat necenšas savu parādu samaksāt. Uzskatu, ka nedrīkst ciest tie māju iedzīvotāji, kas godīgi samaksājuši par siltumu.

Protams, mūsu mājā ir gan, tā saucamie, mazie parādnieki, kam ir nesamaksāti 100 vai 200 lati, bet viņi meklē alternatīvas un iespējas, lai samaksātu savas saistības. Tajā pašā laikā dažu dzīvokļu iemītniekiem ir no 800 līdz pat 3000 latu liels parāds un viņi pat nedomā par iespējām, lai parādu samazinātu līdz minimumam! Protams, nenoliedzu, ka tagad daudziem iet ļoti grūti – ir bezdarbs, taču kāpēc citi, neskatoties uz to, atrod risinājumu? Piemēram, dažiem māju iedzīvotājiem tuvākie radinieki atraduši darbu ārzemēs un sūta naudu, citi pietaupa un knapinās, lai varētu nomaksāt visus rēķinus. Taču kādēļ tiem, kas maksā, būtu jācieš parādnieku dēļ, kas saka, ka viņiem nav naudas, bet tajā pašā laikā brauc ar lepnu mašīnu un glauni iekārtojuši dzīvokļus?

Pērn daļa mājas iedzīvotāju telpas apsildīja ar elektriskajiem sildītājiem, lai telpās nebūtu auksts un mitrs gaiss. Taču vienalga daudzos dzīvokļos sāka pelēt sienas, jo apsildīt pilnībā tās nebija iespējams.

Uzskatu, ka nebūtu godīgi maksātājiem segt arī sataisītos parādus. Nebūtu godīgi arī parādnieku dēļ sodīt maksātājus un likt viņiem salt. Pērn vērsos arī namu pārvaldē, lai meklētu risinājumus parādu maksāšanā, taču ne pie kā nenonācām. Uzskatu, ka tomēr namu pārvaldēm vajadzētu izstrādāt metodiku, lai nebūtu jābrīnās par milzīgajiem parādiem un salšanu aukstajā laikā.

Helga Beks,
Vērgales ielas nama vecākā

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz